WASABI  - inredning & fastighetsservice
RSS Följ Bli fan

Senaste inläggen

Rum påverkar oss, mycket mer än vi tror.
Kvinnligt?
Vem var Sara?
Veckan som gått i korthet
Hårproffsen

Kategorier

Alla hjärtan
Box
Hårproffsen
I magins tecken
Inredning
Jobb
Kvinnlighet
Lampor
Neknomination
Onåbar!
Ritningar
Sköna lördag
VAB
Vår
Veckan
Vem var Sara

Arkiv

april 2014
mars 2014
februari 2014
januari 2014

drivs av

Min blogg

februari 2014

Hårproffsen

Idag har jag varit på Hårproffsen och jobbat som frisör hela dagen, skoj! Har en del kunder som börjar få hårbottensproblem. Det var några år sedan jag såg det sist. Det var på den tiden då schampot "Paten pro v" var populärt. Eftersom jag inte jobbar som frisör på heltid idag, och inte heller kollar så mycket på TV-reklam, så vet jag inte vilka schampo som är populära just nu. Men helt klart är det att det finns schampo på marknaden som innehåller en hel del silikon. Inte bra! När man först börjar använda ett sådant schampo känns det jättebra, mjukt och lent. Efter ett tag dyker konstiga problem upp, som klåda i hårbotten, skorv på vuxna, torra och samtidigt filkiga toppar, dom topparna är ofta 1-2 dm. Och i det läget är det bara saxen som gör underverk. Silikonet (som inte är vattenlösligt) sätter sig i hårbotten och längs hårstrået, och byggs på för var tvätt. Nä, ett bra schampo är absolut värt sina pengar. Jag rekommenderar alla att köpa schampo hos frisören, det finns inte en enda frisör som vill jobba med dåliga schampo. På Hårproffsen har vi lite olika märken, bl.a. Label M som har bra och dryga produkter. Kostar kanske lite mer, men är väl värt sina pengar. Det tar några tvättar med ett bra schampo innan man märker att problemen börjar ge med sig. 

Gå gärna in och titta på: www.harproffsen.com eller Hårproffsen på f-b.

Nu tänkte vi äta en god pastarätt, sen är det boxning för hela slanten ikväll. :)
Ha en skön eftermiddag och kväll
                            /Christine

PS. Ritningarna ligger på lådan :)

Ritningar färdiga!

Precis färdig med alla ritningar till vårt orangeri. Så förhoppningsvis får jag in dom till Stadsbyggnadskontoret i veckan. Vi ska ta oss tid och sitta ner och gå igenom dom innan dom skickas in. Jag har, såklart, ändrat dom hundra gånger redan :). Men nu känns det som om alla bitar är på plats. 

Nu när jag ändå är inne i en "ritningsfas" känner jag att det är svårt att sluta, så jag fortsätter med nya ritningar och lite smått och gott för "mina" elever att sätta tänderna i på fredag. Det är en väldigt duktig klass och dom ger mycket tillbaka. Mycket roliga timmar :).
Som sagt, nu väntar ritbordet
                           /ChristineEn magisk vecka

Vårt lov har varit fullt av magi. Teo har gått på Hogwartskolan, haft lektioner och gjort en massa trollspö. Allt i sann Harry Potter anda.

En kväll med paryoga har vi också varit på, riktigt mysigt. Det kan jag verkligen rekommendera. Ulrika som är yogalärare är duktig, både med stora och små.
 


Kolla gärna in på hennes hemsida: 
www.thelightofmysoul.se 

Lite bowling och lunch hos goda vänner har vi också hunnit med. Inte så magiskt, men inte mindre roligt för det. :D

Veckan avslutade vi med att gå på bio; Frost.
Lite magisk den med och absolut sevärd. Teo glömde bort sin läsk, då är det spännande. :)
Hoppas ni också haft en bra vecka
                              /Christine


Neknomination

Neknomination. Mycket prat och skriverier om det just nu. Egentligen är jag mest förvånad över att folk tycker att det är illa att det finns på Facebook, en sida som du måste vara arton år för att ha. 
Tro inte att jag är för alkoholism, och jag är helt emot droger. Att jag skriver alkoholism, beror på att jag inte är emot alkohol. Förmodligen för att jag är den generation jag är, född på 60-talet. Det var inget konstigt att drinkarna kom fram framåt småtimmarna när jag växte upp. Mer vanligt än ovanligt. Jag tror också att drickandet begränsades till fredag- och lördagskvällar. Idag dricker vi annorlunda. Vin eller öl till maten 7 dagar i veckan är inget konstigt. (Iallafall 5 glas i veckan) Men inte många jag känner dricker så mycket starksprit. Nu tänker jag på alla oss som kan ta ett glas vin eller en öl. Jag är fullt medveten om att det finns dom som inte kan sluta där, dom som fortsätter tills allt är tömt. Dom som är alkoholister, eller på väg att bli. Det är tråkigt och tragiskt. Det drabbar alla som finns i närheten. Fru/man, barn, vänner, arbete. Följderna kan bli hur stora som helst. Själv tillhör jag dom som gärna dricker ett glas vin till maten. Men måste inte. 
Mitt inlägg började med neknomination, och jag tänkte fortsätta där. Som sagt, det delas på facebook, bland vuxna människor. Det är en självklarhet att tacka nej om man inte vill dricka en halv lite öl. Av olika anledningar. Många tycker inte om öl, någon kanske inte har någon öl hemma. Och många vill nog inte filma sig själv och dricka öl, för att sedan lägga upp offentligt. Men alla skriverier om att folk har dött p.g.a. detta? Jag tror inte att någon har dött av 50 cl. öl. Om det är så att någon ändrar "reglerna" och byter ut ölen mot ren starksprit, eller mot andra droger, så är det väl fortfarande så att tacka nej inte är fel. Fortfarande så har alla ansvar för sig själv och sitt eget beteende. Det kan aldrig läggas på någon annan. Pratar fortfarande om vuxna människor. Själv har jag blivit nominerad att dricka en halv liter öl på facebook. Nominerad av min son, som är 23 år, och som tog för givet att jag inte skulle göra det. Just därför var det för mig självklart att göra det. Självklart, eftersom jag kan behärska en halv liter öl, hade öl hemma och dessutom var jag väldigt törstig just då ;). Precis ätit pizza :). Men hade heller inte haft några som helst problem med att säga -Det kan du glömma. Tycker egentligen att hala grejen är tramsig, och inbillar mig att det måste vara killar som kommit på det ;) Att det finns på sociala medier vet jag inte vad jag ska säga om. Det ligger väl i tiden, att "umgås" i sociala medier. Att gå ut och ta en öl tillsammans med goa vänner ligger mer för mig, men har ju inget med detta att göra. Folk "umgås" och delar med sig av sitt liv på facebook och andra sociala medier. Kanske, och förmodligen, en generationsfråga. 
Vill också tillägga att jag har upplevt alkoholism på nära håll.
        /Christine    

Alla hjärtan

Har kämpat mig igenom ännu ett hårt boxningspass, och det känns härligt! Det kommer att ta emot imorgon, men jag som alla andra vet om att det är bara att fortsätta träna. Boxning är för mig den absolut roligaste träning man kan tänka sig, när svettdropparna verkligen far och flyger :)och man tänker på absolut ingenting. 

Imorgon är det möte med det "kreativa gänget" med Goda livet på landet, vi ska slå våra kloka och kreativa hjärnor samman, det är dags att planera för Hus & villamässan. Att bolla idéer med andra brukar alltid sluta med många bra förslag, och är väldigt givande.

Mysigt att allahjärtansdag infaller på en fredag tycker jag, får tänka ut något gott som vi ska äta. Framför TV:n blir det, om Teo får välja, han tycker att det är så spännande med "Wild kids". Själv föredrar jag faktiskt att sitta vid ett matbord och njuta av mat och sällskap. På tal om allahjärtansdag så öppnar vi gärna upp i butiken om ni vill köpa en present till någon hjärtevän. <3 

Lite småtips,

Vad passar bättre än hjärtan
Vad passar bättre än hjärtan
Bad/massageoljan "Love dreams"
Bad/massageoljan "Love dreams"
Basilikan som står för evig kärlek
Basilikan som står för evig kärlek
Hemmaspa, Duschkräm, peeling och bodylotion
Hemmaspa, Duschkräm, peeling och bodylotion
 

Hoppas ni får en skön kväll alla, själv tänker jag nu slänga mig i soffan och kolla på "Brottet", så spännande!
                        /Christine


VAB

Ibland är det väldigt praktiskt att arbeta hemifrån, som när man har ett litet febrigt barn. Även om man inte får gjort lika mycket som andra dagar så blir det en del som blir gjort iallafall. På gott och ont får man väl kanske säga, när man har möjligheten att jobba undan så vill man jobba, samtidigt känner man sig lite splittrad. Tror att egentligen skulle alla må bättre om man bara bestämde sig och sa -Nu är jag hemma med sjukt barn. Inget jobb alltså. 

Vi har haft en lugn och mysig hemmahelg med sällskapsspel och filmtittande. Ingen i vår familj är speciellt intresserade av "Mello", jag vet att det inte är många som håller med mig, och det kan säkert vara så att det kanske dyker upp en eller annan låt som kan vara värd att lyssna på, men det finns alldeles för många dåliga låtar för att man ska orka en hel kväll ;). 

Nu tänkte jag och Teo lägga oss i soffan och läsa lite.
        Ha en fortsatt härlig dag
                               /Christine

Jobb, och lite mer jobb

Dagen har varit fylld av jobb, roliga sådana. Dom flesta jobb brukar faktiskt vara det, roliga alltså. Morgonen började med möte med Närproducerat Söderslätt, och alla får dra sitt strå till stacken och idag var det min tur att bjuda alla medlemmar på fika. Efter mycket prat om matmässor, matfestivaler och broschyrer, appar och mycket annat, fortsatte min dag i butiken där några kunder "bokat" tid. En liten avstickare till badet med Teo har jag dock hunnit med. Eftermiddagen bestod av en massa ritningar på ett Spa till en kund. Allting blir så självklart när man ser det på ritningar. 

Ett av mina största "problem" vid denna årstiden är torra händer. Men äntligen har jag hittat en handkräm som hjälper, går in i händerna utan att kladda och luktar himmelskt.    
                        
Love & toasts handkräm by margot elena, inte helt billig, 200:- för en rätt så liten tub, och andra sidan får den plats i alla väskor. Och dryg är den. Jag har beställt hem några, så den finns i butiken till försäljning.
                
Nu ska jag fortsätta rita :)
Ha en skön kväll därute /Christine

Lite vårkänsla

Jag har hittat en ny blomsteraffär, Passiflora som ligger på andra våningen i Mobiliahuset, dom ska snart flytta ner på entréplan och utöka med uteblommor. Det är två tjejer som har den, Josefina och Caroline, och den ene tjejen (tror att det är Josefina, men har alltid varit dålig på namn) har jobbat i Oxie tidigare, så jag vet sen tidigare att hon kan göra fantastiska jobb. Tyckte att jag behövde lite nytt nu, lite vårkänsla. Grenarna var jag i trädgården och klippte, och hjärtat kommer från butiken. Deras hemsida: www.passiflora.nu
                                                      Idag har jag fått ett nytt uppdrag, ett badrum och spa. Det är alltid lika spännande att börja på nya ritningar. Att se hur rummen faller på plats, och komma fram till den absolut bästa lösningen är väldigt roligt och givande. Jag tycker oftast att det är en stor fördel att arbeta hemifrån, men ibland undrar jag om min familj uppskattar det. :) Roliga jobb innebär att jag sitter vid ritbordet alla tider på dygnet. Som tur är har jag en man som också älskar att jobba, så det är inte helt ovanligt att vi tillbringar stora delar av våra kvällar på kontoret. :) 

Och idag fick jag äntligen plocka fram mina solglasögonen, det var ett tag sen såg jag på dammet, men bara känslan att faktiskt behöva dom är underbar. 

Nu ska vi fixa mat, jag, Teo och hans kusin Noa. Det är roligt när dom är i den åldern då dom tycker om att hjälpa till, 6 och 7 år. 
Ha en skön kväll alla.
                    /Christine